4x healthy hotspots in Amsterdam

22 jul, 2017

Amsterdam zit vol met healthy hotspots: soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom doen wij dat voor je! Wij gingen langs bij 4 geweldige hotspots: SNCKBR, Beter & Leuk, ROOTS en Jack Dubois. Spoiler alert: ook geweldige opties voor vegans!

SNCKBR

Al bij aankomst kregen we een warm welkom! Na een lange dag op de redactie was ik wel toe aan wat lekker eten. Als voorgerecht namen we Beef Tataki en de Aubergine Canneloni. Wat was dat lekker zeg! De biefstuk heerlijk mals, beide gerechten geweldig gekruid. Met porties zijn ze ook niet zuinig, wij zaten al aardig vol na het voorgerecht.

Voor het hoofdgerecht gingen we voor de Kim Jung Chill en de SNCKBR Shoarma. Weer werden we verrast met explosieve smaken! Het leuke is dat SNCKBR burgers, pizza’s en kapsalons serveert, maar dat deze gemaakt zijn met gezonde ingrediënten. Zoete aardappel, bloemkoolrijst en lekker veel groenten!

Handig is dat SNCKBR op de menukaart met behulp van gekleurde bolletjes vermeld hoeveel calorieën elk gerecht bevat en of ze vegetarisch, veganistisch, glutenvrij of lactosevrij zijn. Zo zie je in één oogopslag of het gerecht binnen jouw voedingspatroon past!

Als afsluiter namen wij de Dr. Brownie met kokosbloesemkaramelsaus. En ja, dat smaakt nét zo lekker als dat het klinkt! Gemaakt van rauwe cacao, pure chocolade, cacao nibs en dadels. Overheerlijk!

Een nieuw concept van SNCKBR zijn hun VEGAN SUNDAYS! Elke zondag zal er een compleet vegan drie gangen menu samengesteld zijn met een bijpassende vegan, biologische wijn. Elke maand verandert dit menu. Het concept gaat zondag 23 juli van start, met een wel hele lekkere samenstelling:

  • Vegan spinazie crèpes gevuld met poivrade artisjok, paddenstoel en kruidensla
  • Risotto veggtastic
  • Grand dessert

Je kunt SNCKBR vinden in Amsterdam West (Kinkerstraat), de Pijp (Van Woustraat) en tegenwoordig ook in Eindhoven. Wij zijn hartstikke fan en komen zeker nog een keer terug!

SNCKBR -Beef Tataki
SNCKBR -Beef Tataki en Aubergine canneloni
SNCKBR -Shoarmaschotel
SNCKBR – Kim Jung Chill
SNCKBR – Rauwe cacao brownie met dadel-kokosbloesemkaramelsiroop
SNCKBR

BETER & LEUK

Beter & Leuk heeft een ontbijt en lunchroom en een take-away vestiging ernaast voor het diner. Maja en Ilse begonnen Beter & Leuk om gerechten te verkopen maar daarnaast ook kleding en andere non-food producten. Tegenwoordig komen steeds meer mensen voor het eten. Ze willen het klein houden en willen zoveel mogelijk van hun gerechten vegan, glutenvrij en biologisch maken.

Maja en Ilse nemen de tijd om even een praatje met je te maken! Door het knusse interieur voelt het heel huiselijk. Door de open keuken kun je ook zien hoe je gerecht wordt bereid!

We bestelden een gember-citroen thee en een matcha latte. Als eten kregen we een Dutch Weed Burger voorgeschoteld, gemaakt van soja, zeewier en kombu. Door de spirulina heeft het broodje een groene kleur. Ook krijgen we boterhammen met vijgenjam, heerlijke cashewcheese, walnoten en een side salad. Deze combinatie is onwijs lekker!

Bij Beter & Leuk kun je ook terecht voor verschillende workshops. Van handlezen tot een workshop hardlopen en voeding, voor ieder wat wils!

Beter & Leuk
Beter & Leuk
Beter & Leuk
Beter & Leuk – Dutch Weed Burger
Beter & Leuk – Brood met cashewcheese en vijgenjam
Beter & Leuk – Matcha Latte

ROOTS

ROOTS is healthy take away waar je terecht kan voor ontbijt, lunch én diner. Overheerlijke biologische salades, wraps, quinoa maaltijden, veggie burgers en soep staan voor je klaar.

Liset vind dat er te weinig aandacht wordt geschonken aan de helende werking van goede voeding. Denk aan gember wat ontstekingsremmend werkt of betacyanine in rode biet wat goed is voor je lever.

We werden hartelijk ontvangen op een warme dag en ons werd gelijk koude ijskoffies met amandelmelk aangeboden. Héérlijk!

We kregen een heerlijk notenbroodje met een kikkererwten-kerriespread. Daarna werden we verrast met een Italian burger, gemaakt van zoete aardappel, quinoa, geroosterde venkel, rucola en cashew pesto cream. Wat lekker was dat zeg! Het broodje is van spelt. Omdat ik weet dat ze in supermarkten vaak brood met 3% spelt verkopen, vraag ik haar naar het %-gehalte spelt. Ze vertelt dat het broodje 100% spelt bevat, omdat ze dit heel belangrijk vindt en dit brood van een biologische bakker vandaan komt.

De medewerkers weten vanuit hun opleidingen veel van voeding af en dit zie je terug in de gerechten. ROOTS staat voor balans in je leven, pure en biologische voeding die je vitaal doet voelen. Met ROOTS ga je terug naar de basis.

ROOTS – Italian Burger
ROOTS – Notenbrood met vegan eiersalade en Italian Burger
ROOTS – Ijskoffies
ROOTS
ROOTS
ROOTS

JACKSON DUBOIS

We werden hartelijk ontvangen bij Jackson Dubois! Op het menu vind je gerechten van over de hele wereld. Lekker als hap aan de bar of om uitgebreid te tafelen. Naast klassiekers is er ook een aparte sectie met Raw & vegan gerechten op de kaart staan, interessant voor ons! We begonnen met een minipizza met verse truffel en de butterfly shrimps. Één woord: heerlijk!

Bij het hoofdgerecht doken we het vegan-deel van de menukaart in en kozen we de lasagna en de courgettini met een heerlijke bieten-cashewdressing. Ik was erg verrast over de lasagna: het was alsof je echte bechamelsaus proefde! De pompoen, zoete aardappel en courgette erin waren onwijs lekker!

We sloten af met een stukje cheesecake, citroen en berry brownie. De barman Felipe Barros, die zelf cocktailrecepten maakt voor onder andere Heineken, maakte een speciale cocktail voor ons die paste bij de smaken van de cheesecake. In de cocktail zat ginger wodka en earl grey thee, met agave en citroen. Lekkerste cocktail die we ooit geproefd hadden!

Daarmee was het niet klaar, want Felipe had nog wat andere creaties gemaakt waar hij ons mee verraste (denk aan aardbeien gedipt in witte chocoladesaus met toppings met bijpassende drankjes). Ook het andere personeel was heel vriendelijk en stonden ons graag te woord. Het was al met al een topavond, wij komen zeker nog een keer terug! 

Jack Dubois – Butterfly shrimps en pizza met verse truffel
Jack Dubois – Vegan lasagna en courgettini
Jack Dubois – Cheesecake
Jack Dubois
Jack Dubois
Jack Dubois
   1 reacties

Gerelateerde blog posts

Fenna van Surksum

Fenna is 20 jaar oud en studeert Gezondheidswetenschappen in Amsterdam. Sinds januari 2014 is ze serieus met fitness aan de gang gegaan en op haar voeding gaan letten. Nu, bijna 10 kilo lichter, zit ze veel lekkerder in haar vel! Fenna is vaak tussen de dumbells en barbells te vinden in het krachthonk. Naast sporten, houdt ze van lekker eten, winkelen en tijd doorbrengen met haar vriendinnen.

Reacties (1)

  1. Wat tof! Ik ga deze week eens een kijkje nemen bij SNCKBR, blijk er vlakbij te wonen! Mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *