8 x leuke manieren van cardiotraining

29 dec, 2016

Je houdt ervan of niet: cardiotraining. Zelf ben ik meer een persoon die vaak in het krachthonk staat, maar ook ik doe af en toe aan cardiotraining! Als je (net als ik) het totaal niet ziet zitten om kilometers lang hard te lopen of een uur op de crosstrainer te staan, heb ik hieronder 8 leuke manieren van cardiotraining voor je op een rijtje gezet!

#1 Zwemmen

Met zwemmen gebruik je je hele lichaam en omdat je je lichaam op een andere manier gebruikt trigger je andere spieren dan normaal. Bij sommige sportscholen zit een zwembad, maar anders is er vast een zwembad in de buurt waar je voor een paar euro’s een lekker dagje kan zwemmen.

8 x leuke manieren van carxdiotraining, Fitness Meiden

#2 Boksen

Boksen klinkt misschien meer als een mannending, maar het is hartstikke tof, ook voor meiden! Bij mij in de sportschool zijn er verschillende boks trainingen: gericht op cardio, techniek of zaktraining. Ze zijn alle drie hartstikke zwaar maar vooral de conditietraining is intens!

#3 Skeeleren

Heerlijk buiten old school skeeleren, dat is pas jeugd sentiment! Zoek een leuke route met een goed geasfalteerde weg en gaan met die banaan! Ontzettend leuk om samen te doen en je zult niet eens merken dat je een lichte cardio workout doet. Ook zal je de dag erna hele andere spieren voelen dan na je normale workout.

8 x leuke manieren van carxdiotraining, Fitness Meiden

#4 Touwtjespringen / HIIT

Zoek een aantal goede oefeningen die je hartslag omhoog brengen. Denk aan touwtjespringen, jumping jacks, jump squats, moutain climbers, burpees, planken, high knees, etc. Kies 4-5 oefeningen en doe ze 30 seconden. Houd na 1 ronde 30 seconden rust en begin met de tweede ronde. Na 5 rondes heb je een goede high intensity interval training gedaan! 

#5 Skateboarden

Over old school gesproken: pak je skateboard uit de kast en ga lekker naar buiten! Heb je geen skateboard? Vaak kan je ze voor een prikkie krijgen bij kringloopwinkels of rommelmarkten. Als je het beter onder de knie krijgt wordt het steeds leuker!

#6 Variatie op de loopband

Je zal mij nooit meer dan een halfuur op de loopband zien rennen, maar toch gebruik ik de loopband vaak. Sprint stukjes van 1 minuut en kies daartussen oefeningen die je 1 minuut lang doet (denk aan: side squats, lunges, hakken-billen, zijwaarts lopen, etc).

Je kunt ook de helling maximaal omhoog zetten en het tempo wat omlaag (tempo 4-5). Squeeze je billen aan het einde van elke pas goed. Dit ga je de volgende dag goed voelen in je billen, hamstrings en kuiten!

8 x leuke manieren van carxdiotraining, Fitness Meiden

#7 Groepsles in de sportschool

Soms heb je gewoon even wat motivatie en geschreeuw van iemand anders nodig. Sportscholen bieden genoeg leuke groepslessen. Je kan een lichte cardiosessie doen als zumba of bodyshape. Je kunt ook kiezen voor een heftige cardiosessie als Insanity, kickboksen, spinning of Bodycombat. Door de muziek en aanwezigheid van anderen zal je minder snel opgeven en het is alles behalve saai!

#8 Trapmachine in de sportschool

Ook op de trapmachine in de sportschool kun je een leuke cardiosessie doen. Doe elke minuut een andere oefening:

– Smalle jump squats
– 1 traptree overslaan
– Varieer in tempo
– Zijwaarts traplopen, en blijf laag zonder je rug te bewegen: dit is goed voor je quads (bovenbenen)

Overige tips om cardio leuk te maken

– Luister goede muziek
– Houd je progressie bij (bijv. tijd over bepaalde afstand)
– Doe het samen met een vriend(in) en motiveer elkaar langer door te gaan!
– Onthoud goed: cardio omvat alle beweging waarbij je hartslag omhoog gaat. Het is dus zeker niet noodzakelijk om meer dan een half uur op een apparaat te staan of door de regen te rennen! Zoek iets wat je leuk vind en houd die hartslag hoog!

Liefs, Fenna


NATUURLIJKE FITNESS MEIDEN SUPPLEMENTEN > NAAR DE SHOP!

sportoutfit inspiratie #001


DOWNLOAD GRATIS HET ULTIEME BILLEN E-BOOK HIER!

22 oefeningen voor mooie ronde billen, Fitness Meiden blog


AFVALLEN & FIT WORDEN? DOE HIER MEE AAN ONZE PROGRAMMA’S!

afvallen-en-fit-worden-fitness-meiden-blog

 

 

   2 reacties

Gerelateerde blog posts

Fenna van Surksum

Fenna is 20 jaar oud en studeert Gezondheidswetenschappen in Amsterdam. Sinds januari 2014 is ze serieus met fitness aan de gang gegaan en op haar voeding gaan letten. Nu, bijna 10 kilo lichter, zit ze veel lekkerder in haar vel! Fenna is vaak tussen de dumbells en barbells te vinden in het krachthonk. Naast sporten, houdt ze van lekker eten, winkelen en tijd doorbrengen met haar vriendinnen.

Reacties (2)

 1. Helaas heeft nog niet elke sportschool een stairmaster. Maar mijn leukste manier van cardio is inderdaad zwemmen, helemaal heerlijk als het straks weer lekker zonnig weer is en op de openluchtbaden beschikbaar zijn. Daarnaast houd ik het bij hardlopen met een groepje. Na afloop even met elkaar de training doornemen en dan kan je er weer tegenaan.

  • Hi Jasmine,

   Zwemmen is inderdaad hartstikke leuk, nog even wachten en dan schijnt de zon weer volop! Wat fijn dat je een groepje hebt, dat geeft ook heel veel steun onder elkaar!

   Liefs, Fenna
   Online coach Fitness Meiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *